Добірка книг для дітей, що допоможуть знизити стрес та тривожність

Щодня маленькі українці переживають напруження, тривожність та стрес, що виникають внаслідок постійних повітряних тривог, ракетних атак та обстрілів. Найкращим порятунком для дітей в стресових умовах є батьківська любов та час проведений разом. Примножити ресурс стресостійкості дозволить спільне читання корисної літератури. Для покращення ментального здоров’я дитини психологи радять добірку книг для дітей.

Книга відомої української психологині та письменниціСвітлани Ройз «Ключі сили»присвячена темі емоцій та їхньому усвідомленому проживанню дітьми. Через життєві приклади авторка розповідає, як дитині зрозуміти свої почуття, як навчитися опановувати негативні емоції всередині, боротися зі страхами, отримувати задоволення й щиро радіти.

«Залізницею додому» – чуйна розповідь Марʼяни Савкипро любов до Батьківщини і дому, дружбу та родину і про непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни.

«Таємні історії маленьких і великих Перемог» Тетяни Стус – 10 зворушливих історійпро досвід проживання дітьми подій російсько-української війни. Кожна історія подана в двох інтерпретаціях: реалістичній та казковій, де описуються теми переїзду, втрати дому, емоційних переживань, суму, агресії, втрат, очікування на перемогу.

«Лео Фу, або Я народився собакою» Валентини Захабури– весела та захоплива історія маленького бульдога Лео та його родини, сповнена цікавих пригод, неймовірних емоцій, добра та любові.

«Казковий ліс. Пригоди Єнотів-бешкетників» Юлії Олефір– зворушлива історія про єнотів Морсика та Лютика, які змушені були разом з мамою покинути свій дім через сильний ураган та відправитися у далеку подорож. Авторка в казковій манері повідала власну історію життя, коли була змушена через війну виїхати за кордон з двома синами. Які випробування чекають на родину єнотів? Чи вдасться їм адаптуватися на новому місці? Чи не стане повернення додому болісним розчаруванням?

Кiлькiсть переглядiв: 30