День Соборності України!

Соборність України — ідея об'єднання в єдиний державний устрй ycix етнічних українських земель, яка бере свй початок від Русі-України. Упродовж віків її практичним утіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Іван Мазепа, Пилип Орлик. У XVIII — поч. ХХ ст. ця ідея знайшла свое відображення в працях вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність. Уперше соборність українських земель була втілена в життя в підписаному 22 січня 1919 р. Aкті Злуки між УНР i ЗУНР. Свято Соборності є символом духовної єдності людей східних i західних земель України, прагненням жити в єдинй соборній незалежній державі.

22 січня 2024 року у закладі дошкільної освіти було проведено ряд заходів громадсько-патріотичного спрямування присвячених Дню Соборності України.

Емоційно, на високому патріотичному та естетичному рівні всі учасники освітнього процесу поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України, пригадати ст.20 Конституції України, ознайомитися з цікавими фактами про Україну, з вирішальними подіями сьогодення.

Було проведено:

- виховні заходи «Мій рід, моя Батьківщина – це все моя Україна», «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», «На шляху до Незалежності України»,

- виставка дитячих малюнків «Україна – наш дім»,

- перегляд документальних відеороликів присвячених Дню Соборності України та Дню пам’ятіжертв Голокосту.
- Виготовлення педагогами колажу «Моя Україна – єдина і неподільна».

Вихователі підібрали для дітей цікаві матеріали про історію виникнення свята Соборності, українські державні символи, національні пам’ятки України та розмістили їх у Viber чатах своїх груп.

Не забули нагадати про цю подію і батькам вихованців, для яких вихователі в групових чатах організували виставки матеріалів пов’язаних із історією відзначення Дня Соборності та Свободи України.

/Files/images/япрпсих.jpg

/Files/images/якристина.jpg

/Files/images/яан.jpg

/Files/images/ябесе.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 25